Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka twarogowe z mąką graham i bananem

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
ser biały 250 g
jajko duże
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka pszenna 300 g
mąka pszenna pełnoziarnista 200 g
cukier waniliowy 1 łyżka
sól 1/4 łyżeczki
banan

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka twarogowe z mąką graham i bananem

Kroki postępowania

1
Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić przez noc w lodówce.
Krok 1 - Ciastka twarogowe z mąką graham i bananem foto
2
Rozwałkować na blacie podsypywanym mąką graham i ułożyć na formie do wykrawania dużych uszek. W każde wgłębienie ułożyć po plasterku dojrzałego banana.
Krok 2 - Ciastka twarogowe z mąką graham i bananem foto
3
Osobno rozwałkować drugi placek z ciasta i nakryć plasterki bananów - mocno dociskając wałkiem do blatu rozwałkować ciasto, aż powstaną osobne ciasteczka odcięte od całości brzegami foremki.
Krok 3 - Ciastka twarogowe z mąką graham i bananem foto
4
Ułożyć ciasteczka na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200*C z termoobiegiem.
Krok 4 - Ciastka twarogowe z mąką graham i bananem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 07.12.2015 21:35
Na pewno wypróbuję ;)
wwwiolka 07.12.2015 15:36
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak