Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane beziki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg.
żółtko jajek 4
masło 20 g.
oliwa 20 ml
sól i pieprz szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane beziki

Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę. Dodać żółtka, masłom oliwę i przyprawy. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i kształtować bezy. Piec w 220 stopniach przez około 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 08.12.2015 11:28
Ciekawy pomysł na ziemniaki.
Pani Domu 08.12.2015 11:18
fajny pomysł
slodkieniebo 08.12.2015 09:49
Musze przetestować w weekend ten przepis :)
Madzai 07.12.2015 21:35
Ciekawy pomysł
Lis 07.12.2015 17:19
Super przepis:)
mirosława4 07.12.2015 16:11
ciekawy pomysł
Magda60 07.12.2015 15:26
polecam przepis
wwwiolka 07.12.2015 14:30
Bardzo fajny przepis.
Małgorzata92 07.12.2015 14:27
Ale fajne :) Pewnie smaczne :)
matesko 07.12.2015 13:43
fajny pomysł
molanka 07.12.2015 12:37
ciekawy pomysł
Łukasz15 07.12.2015 12:26
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak