Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglanka z bananowym puree

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan 1 szt
płatki owsiane 3 łyżki
płatki jaglane 3 łyżki
maliny mrożone garść
mleko kokosowe 1 łyżka
woda
miód leśny spadziowy 1 łyżeczka
wiórki kokosowe 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglanka z bananowym puree

Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni. W garnku gotujemy na małym ogniu około 5 min płatki jaglane oraz owsiane (zalane wodą). Na koniec dodajemy łyżkę mleka kokosowego.
W tym czasie rozgniatamy banana widelcem na purée. Dodajemy do niego zagotowane płatki, miód oraz połowę uprażonych wiórków kokosowych. Całość posypujemy uprażonymi wiórkami kokosowymi oraz malinami.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 06.12.2015 17:13
Pyszności :)
2milutka 06.12.2015 16:12
To musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak