Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z dzika

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

dziczyzna 80 dkg
boczek surowy 30 dkg
kajzerka 1/3 sztuki
mleko 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
sos sojowy 2 łyżki
oregano 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

MARYNATA

Musztarda rosyjska Prymat 4 łyżki
olej 4 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Owoc jałowca cały Prymat 1/2 łyżeczki
wino czerwone wytrawne 1/3 szklanki
tymianek 2 łyżeczki
sos sojowy 2 łyżki

DODATKOWO

masło 10 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
olej do smażenia

Porada

Schab z dzika :)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z dzika

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w trzy centymetrowe plastry.
Następnie każdy przekroić na dwa cienkie plastry ale nie do końca, rozbić tłuczkiem.
Wymieszać wszystkie składniki marynaty, natrzeć płaty mięsa, odstawić na 3 -4 godziny.
Kajzerkę zalać mlekiem. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Boczek skręcić przez maszynkę, dodać odciśniętą bułkę, jajko, wszystkie przyprawy, wyrobić . Odstawić do lodówki na przynajmniej godzinę.
Wyjąć mięso z marynaty, osuszyć na papierowym ręczniku.
Między plastry nałożyć farsz, spiąć kotlety wykałaczkami.
Panierować w jajku i tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej obsmażyć z każdej strony na złoty kolor.
Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na każdym kawałku, położyć po łyżce masła.
Piec w temperaturze 170 stopni około 30 minut.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.12.2015 18:14
smacznie przygotowany schabik
Janina 07.12.2015 17:15
Smaczne mięcho;))
Renata9 06.12.2015 18:41
Na pewno pyszny schabik :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak