Przepis i sposób przygotowania na: Schab z dzika
Następnie każdy przekroić na dwa cienkie plastry ale nie do końca, rozbić tłuczkiem.
Wymieszać wszystkie składniki marynaty, natrzeć płaty mięsa, odstawić na 3 -4 godziny.
Kajzerkę zalać mlekiem. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Boczek skręcić przez maszynkę, dodać odciśniętą bułkę, jajko, wszystkie przyprawy, wyrobić . Odstawić do lodówki na przynajmniej godzinę.
Wyjąć mięso z marynaty, osuszyć na papierowym ręczniku.
Między plastry nałożyć farsz, spiąć kotlety wykałaczkami.
Panierować w jajku i tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej obsmażyć z każdej strony na złoty kolor.
Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na każdym kawałku, położyć po łyżce masła.
Piec w temperaturze 170 stopni około 30 minut.
SMACZNEGO!!!!