Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dziurkowane ciasteczka francuskie z marmoladą z pigwy pod czarnym sezamem.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rulon
jajko 1 całe
marmolada z pigwy
sezam czarny wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Dziurkowane ciasteczka francuskie z marmoladą z pigwy pod czarnym sezamem.

Ciasto francuskie pokroić radełkiem na kwadraty.

Na każdy kwadrat nałożyć łyżeczkę marmolady z pigwy.

Na każdym kwadracie zrobić trzy dziurki.

Każdy kwadrat posmarować roztrzepanym jajkiem.

Złożyć w trójkąt każdy kwadracik, lekko docisnąć brzegi i ponownie wierzch posmarować jajkiem.

Wierzch każdego ciasteczka posypać czarnym sezamem.

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C i piec do zrumienienia przez 15 minut.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 06.12.2015 10:13
Twoje francuskie wypieki sa bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak