Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PĄCZKI Z SERA

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 400 g
mąka 2 szklanki
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder 4 łyżki
olej do smażenia 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: PĄCZKI Z SERA

Kroki postępowania

1
Do przesianej przez sito mąki dodać jajka, serek homogenizowany, proszek do pieczenia i 2 łyżki cukru pudru.
Krok 1 - PĄCZKI Z SERA foto
2
Wyrobić ciasto na gładką masę.
Krok 2 - PĄCZKI Z SERA foto
3
Gotowe ciasto nakładać łyżką do lodów lub inną łyżką porcjującą.
Krok 3 - PĄCZKI Z SERA foto
4
Olej rozgrzać do temperatury 170-180 stopni. Na rozgrzany olej wrzucać ciasto.
Krok 4 - PĄCZKI Z SERA foto
5
Podczas smażenia kilkukrotnie obracać pączki widelcem i smażyć do zarumienienia.
Krok 5 - PĄCZKI Z SERA foto
6
Na koniec oprószyć cukrem pudrem.
Krok 6 - PĄCZKI Z SERA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 06.12.2015 21:14
Przepyszne pączusie.
Janina 06.12.2015 11:11
Super pączusie;))
Krystyna32 06.12.2015 09:52
bardzo lubię
Barbara13 05.12.2015 23:49
ojjj jak ja je lubię
ice cubes 05.12.2015 22:54
Bardzo lubię takie :)
sliwka 05.12.2015 21:57
Kuszące;)))
misia53 05.12.2015 21:55
Pysznie wyglądają!
monika141 05.12.2015 21:08
ALE PYSZNE PĄCZUSIE
ben-ka 05.12.2015 21:05
Pychota !!! już czuję ten zapach......
ania2610 05.12.2015 20:25
na takiego pączusia chętnie bym się skusiła, dawno nie jadłam takich domowych :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak