Polędwiczki z chrzanem

Polędwiczki z chrzanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

    1 kg.
  • chrzan

    1 kawałek
  • sałata lodowa

    2-3 listki
  • bulion warzywny

    1 litr
  • żelatyna

    5 łyżek
  • oliwki czarne

    1 szt.
  • skórka pomarańczowa

    1 pomarańcza
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Polędwiczki wieprzowe ugotować do miękkości na wywarze warzywnym.Następnie wyjąć i ostudzić.Do powstałego wywaru dodać żelatynę i mieszać do rozpuszczenia.Polędwiczki pokroić w plastry.Na dno przeźroczystego pojemnika ułożyć liście sałaty,a następnie polędwiczki,które należy przystroić chrzanem sparzonym pociętym w słupki(można użyć)chrzanu tartego).Na środku położyć skórkę z pomarańczy a w środek czarną oliwkę
Lakiluzer
Skropić cytryną :)

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

08.12.2015 11:03
fajny pomysł

sliwka

07.12.2015 22:02
Mniam, super danie;))

MAR3STA

07.12.2015 21:20
ciekawy pomysł

Joannasz3190

07.12.2015 20:49
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat