Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet w miodzie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
miód pitny 1 opakowanie
Czosnek suszony Prymat do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
jajko 2 sztuki
olej do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet w miodzie

Mięso kroimy na 4 kotlety, lekko rozbijamy, a następnie z każdej strony smarujemy miodem i wkładamy do pojemniczka. Resztę miodu również wlewamy do pojemniczka i zatykamy szczelnie. Kotlety pozostawiamy w lodówce przez noc. Gotowe przyprawiamy pieprzem, solą i czosnkiem a następnie panierujemy w jajku i w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 05.02.2014 07:57
super pomysł
czekoladka_m 02.10.2013 18:28
jeszcze nie jadłam tak przygotowanego kotleta:)
Łukasz15 17.08.2013 10:34
Bardzo dobry
AURELKA 14.05.2013 22:25
ciekawy pomysł
caralajna 08.08.2012 07:39
super pomysł
RenataZ-et 04.03.2012 00:31
świetny pomysł
Goya 15.12.2010 12:52
ciekawe
banditka 07.09.2010 09:42
bardzo ciekawe :)
borys 31.08.2010 08:01
pyszne
Margo1 21.08.2010 16:35
Nie jadłam takiego dania
Iwusia 21.08.2010 09:38
Koper - miód - ile to zależy jak lubisz ja daję 200-250g zależy jaki słoiczek mam w domu.
Koper 21.08.2010 08:18
Miód, czy miód pitny?, Bo miód pitny to alkohol i raczej nie ma jak nim \"posmarować\". Jak duże ma być to \"opakowanie\" z miodem na 0,5 kg schabu?
Gosia_60 19.08.2010 21:25
ciekawe jak smakują
Misiek1 19.08.2010 18:35
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak