Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 3 szt
seler ugotowany 3 szt
masło 50 g
sól
jajko 4 szt
groch 250 ugotowany
orzechy włoskie 70 g
cebula 2 szt
kapusta biała 0,5 ugotowana
ryż 100 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z kapustą

Groch przetrzeć przez sito, dodać utarte orzechy. Cebulę usmażyć na maśle na złoty kolor. Przetarty groch z orzechami, kapustą, ziemniakami, selerami i ryżem zemleć w maszynce, dodać usmażoną cebulę. Żółtka dokładnie utrzeć z masą, osolić do smaku. Białka ubić na pianę i także pod koniec ucierania dodać do masy. Rondel wysmarować masłem, włożyć masę i zapiec w piekarniku w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 30.03.2012 14:52
naprawdę interesujące
Joanna108
Joanna108 08.08.2011 20:59
hm ... całkowicie coś innego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak