Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z jarzynami z dodatkiem wędzonych śliwek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
śliwki suszone 25 dag
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z jarzynami z dodatkiem wędzonych śliwek

Wykonanie:
Filety skropić sokiem z cytryny i odstawić. W miedzy czasie warzywa umyć, pokroić, zalać wodą, włożyć śliwki, przyprawy do smaku i ugotować wywar. Pod koniec gotowania dodać filety z dorsza i gotować około 20 minut na bardzo wolnym ogniu. Następnie odcedzić na sicie i możemy podawać na kolację Wigilijną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 31.12.2015 10:00
smacznie wygląda
Anna169Hosz 05.12.2015 21:31
Pysznie wygląda.
halina17 05.12.2015 15:28
Dobre danie.
Motorek 05.12.2015 07:56
smaczna rybka
Maridka19 05.12.2015 07:50
Pysznie i zdrowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak