Placuszki migdałowe

Placuszki migdałowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • siekane migdały

    5 dkg
  • śmietanka

    1 szkl
  • mąka

    20 dkg
  • jajka

    2 szt
  • mleko

    1 szkl
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • cukier puder

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja utrzeć z cukrem pudrem i wyrobić na gładką masę. Dodać mąkę, mleko i wymieszać. Kłaść ciasto łyżką na wysmarowaną woskiem blachę w odstępach 15 cm i kształtować cienkie placuszki. Wstawić do piekarnika. Gdy się trochę zrumienią, zwijać w trąbki i zdejmować z blachy. Ubić śmietankę z cukrem waniliowym i nałożyć do trąbek. Posypać migdałami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

27.11.2011 07:23
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat