Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z konfiturami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 1 szt
jajko 1 szt
mąka 1/2 kg
masło 25 dkg
śmietana 1 szkl
konfitury

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z konfiturami

Mąkę, śmietanę , masło i jajo siekać na stolnicy tak długo, aż powstanie jednolite ciasto, po czym zawinąć w serwetkę i włożyć na noc do zimnej wody. Następnego dnia ciasto cienko rozwałkować i wycinać radełkiem kwadraty o boku ok. 10 cm. Brzegi posmarować żółtkiem. Na środek każdego kwadratu położyć trochę konfitur, złożyć na pół, zlepić brzegi i upiec w 180 stop. na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak