Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pychotka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 3 szklanki
margaryna 200 g
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
mleko 1/2 szklanki
żółtko jajek 4

Dodatki

powidła śliwkowe
orzechy włoskie
rodzynki
wiśnie

Krem

mleko 3 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
żółtko jajek 2
cukier 1/2 szklanki
margaryna 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Pychotka

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki na ciasto ugniatamy i dzielimy na dwie części. Następnie smarujemy powidłami i wykładamy wiśnie, orzechy i rodzynki.
Krok 1 - Pychotka foto
2
Następnie ubijamy białka z cukrem wykładamy na ciasto i odpiekamy.
Krok 2 - Pychotka foto
3
Wszystkie składniki na krem mieszamy w misce.
Krok 3 - Pychotka foto
4
Gdy ciasta ostygną przekładamy kremem. Polewamy czekoladą.
Krok 4 - Pychotka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 02.12.2015 13:29
apetyczna ta pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak