Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet duszony w cebuli z pietruszką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
cebula biała 2 szt
natka pietruszki 4 łyżki
masło 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 4 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 4 szczypty
kolendra 4 szczypty
Kminek mielony Prymat 4 szczypty
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
miód lipowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet duszony w cebuli z pietruszką

Fileta przekrajamy w poprzek na pół, tak by były cieńsze, doprawiamy z każdej strony.
Na patelnię dajemy masło i poszatkowaną cebulę, przyprawy do smaku, oraz miód, na wolnym ogniu dusimy by cebula się z karmelizowała, gdy złapie koloru, będzie miękka wkładamy mięso, dusimy kilka minut obracając, aby z każdej strony się udusiło, pod koniec dodajemy poszatkowaną natkę.

Nie dolewamy płynu, to ma dojść samo w sobie, pod przykryciem.

Podajemy z puree .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szef Kuchni 1 04.12.2015 02:19
http://9xa.pl/r/m6p365-obiadow-na-kazda-kieszen
misia53 02.12.2015 22:02
takie proste a tak smacznie wygląda
ilka01 02.12.2015 11:36
wygląda apetycznie
aniagdz 02.12.2015 08:17
ciekawy pomysł
Damiano
Damiano 01.12.2015 22:32
Bardzo dobry
IKrakowianka 01.12.2015 20:11
fajny pomysł
Malinka 01.12.2015 19:13
Smacznie i ciekawie !
cukiereczek 01.12.2015 17:55
zapowiada się smacznie
Motorek 01.12.2015 16:11
fajne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak