Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 1 kg
drożdże 20 dag
olej 1 łyżka

Lista składników

parówki 8 sztuk
cebula 1 sztuka
pieczarki 4 sztuki
ser żółty 20 dag
jajko 2 sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiać do miski, dodać rozpuszczone w 2/3 szklanki wodzie. Dodać sól do smaku i olej. Połączyć ciasto w całość i odstawić do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie rozwalkować na stolnicy i wykroic kewadratu (aby parówkę dało się zawinąć).
Krok 1 - Parówki w cieście foto
2
Cebulę pokrojoną w kostkę i pieczarki podsmażamy dodajemy starty ser żółty.
Krok 2 - Parówki w cieście foto
3
Na ciasto układamy przekrojoną wzdłuż parówkę i farsz z pieczarek i cebuli.
Krok 3 - Parówki w cieście foto
4
Zawijamy w rulon. Roztrzepane jajko z ziołami smarujemy po wierzchu ciasto. wkładamy do piekarnika na ok 20 minut. pieczemy w 200 stopniach.
Krok 4 - Parówki w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szef Kuchni 1 04.12.2015 02:23
Polecam do tego książkę "365 obiadów na każdą kieszeń". http://9xa.pl/r/m6p365-obiadow-na-kazda-kieszen

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak