Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 300 g
sól 1 łyzeczka
masło 100 g
skórka z cytryny 1 łyzka
sok z cytryny 3 łyżki
mąka tortowa 450 g
proszek do pieczenia 3,5 łyzeczki
laska wanilii

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa

Kroki postępowania

1
Rozbić jajka i wsypać cukier i wanilie oraz sól
Krok 1 - Babka cytrynowa foto
2
Jajka utrzeć z cukrem solą i wanilią przez około 5 min do momentu aż się spieni.
Krok 2 - Babka cytrynowa foto
3
przelewamy do formy z automatu i dodajemy pozostałe składniki
Krok 3 - Babka cytrynowa foto
4
włączamy program - ciasto u mnie program 10.
Krok 4 - Babka cytrynowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 03.12.2015 08:41
Polecam bo prosta i smaczna
MałaMi89 02.12.2015 15:38
Lubię takie proste wypieki - mięciutka, pulchniutka i do tego cytrynowa... Mmmm idę robić kawę :)
slodkieniebo 02.12.2015 08:56
najlepsza w towarzystwie kubka kawy ... :)
aginaa 01.12.2015 17:23
super babka, tez taka robie
Konczi 01.12.2015 16:49
uwielbiam takie babki - super
RenataZ-et 01.12.2015 16:04
super babka
ania2610 01.12.2015 15:53
babka z prawdziwego zdarzenia: wyrośnięta i pyszna
adelajda 01.12.2015 15:41
Moja ulubiona babka :)
mirosława4 01.12.2015 14:50
smaczna :)
agnieszka214 01.12.2015 11:52
bardzo lubie tak pyszne ciasta
Habibi 01.12.2015 11:31
lubimy babeczki :)
agataw1990 01.12.2015 11:23
Moja ulubiona:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak