Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z ciecierzycy z czekoladą - bezglutenowe

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciecierzyca 1 puszka
masło orzechowe 1/2 szkl
miód 1 łyżka
mąka ryżowa 1/4 szkl
czekolada deserowa 1/2 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z ciecierzycy z czekoladą - bezglutenowe

Ciecierzycę odsączamy i wrzucamy do miski. Miksujemy blenderem na gładko. Dodajemy pozostałe składniki poza czekoladą i miksujemy. Na koniec dodajemy czekoladę i mieszamy łyżką lub ręką. Formujemy kulki i rozgniatamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok.15 minut w temperaturze 180 °C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 12.01.2016 17:15
ciekawy przepis
Milka100 04.12.2015 08:29
bardzo ciekawy przepis:)
Kolorowa 01.12.2015 14:51
Z pewnością są syte ;)
ewasylwia 01.12.2015 14:40
ciekawe połączenie, zastanawiam się jak to smakuje.
magda1976 01.12.2015 12:52
Bardzo ciekawy przepis, wypróbuję na pewno!
slodkieniebo 01.12.2015 08:28
Dziękuje. Polecam upiec te ciasteczka bo są bardzo pyszne:)
Ola1984 01.12.2015 07:12
Mniam, coś wspaniałego :)
Jadwiga/Jaga85 01.12.2015 00:28
Coś pysznego!
agataw1990 30.11.2015 23:43
Wyglądają bardzo smacznie:)
Anna169Hosz 30.11.2015 23:00
Ciekawy przepis.
Ania84 30.11.2015 22:54
wspaniałe ciasteczka
Ania321 30.11.2015 22:23
Ciekawy przepis :)
Konczi 30.11.2015 22:21
wyglądają super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak