Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rabarbarowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1/2 kg
cukier 300 g
śmietanka 1 szkl
mąka ziemniaczana 3 łyżki
Cynamon mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rabarbarowa

Rabarbar umyć i pokroić na kawałki, zalać 6 szklankami wody i rozgotować, a następnie przetrzeć przez sito.
Gotować do chwili, gdy ponownie zawrze.
mąkę rozprowadzić kilkoma łyżkami zimnej wody, wymieszać z cukrem i przyprawami, wlać do wrzącej zupy i gotować na małym ogniu, stale mieszając, do chwili, gdy zupa zgęstnieje.
Ostudzić, przed podaniem przybrać ubitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak