Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe Paluchy z ciasta francuskiego

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
ser cheddar 100-200 g
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
sól i pieprz
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe Paluchy z ciasta francuskiego

Na blacie rozkładamy jeden arkusz ciasta francuskiego, smarujemy go jajkiem roztrzepanym z przyprawami. Ciasto posypujemy połową startego sera, przykrywamy drugim arkuszem ciasta, lekko go dociskamy do blatu. Na końcu smarujemy wierzch ponownie jajkiem i równo posypujemy pozostałą ilością sera.

Ciasto kroimy nożem na paski szerokości około 1-1,5 cm. Kawałki ciasta skręcamy tworząc spiralki. Paluchy układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze ok. 200ºC przez około 10-15 minut lub do momentu aż się przyrumienią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 17.04.2016 20:29
szybkie i smaczne
msmariusz 06.12.2015 09:25
fajne słodkości francuskie
monika141 03.12.2015 06:29
świetna przekąska
Wacław 30.11.2015 10:47
pyszna przekąska
Ewa Wojtaszko 30.11.2015 09:57
świetne na imprezę:)
agaK. 30.11.2015 09:14
Takie paluchy są super na przekąskę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak