Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec z masą krówkową

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

BIszkopt

jaja 3 szt
mąka tortowa 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/4 szklanki

masa

śmietana 30% 0,750 ml
fix do śmietany 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka

masa krówkowa

cukierki krówki 500 g
masło 7 g
śmietana 30% 4 łyzki

dodatkowo

herbatniki 4 paczki
czekolada 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec z masą krówkową

Z podanych składników na biszkopt upiec ciasto.
Białka oddzielić od żółtek i ubić ,dodać cukier i ubijać dalej. Żółtka dołożyć i ubijać na wolnych obrotach. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać po łyżce ,delikatnie mieszając . Wyłożyć na blaszce natłuszczonej i posypanej bułką tartą . Piec w 180 stopni do suchego patyczka.
Masa:
Śmietanę ubijać na sztywną masę ,dodać żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie i wystudzoną ,na końcu dodać fix do śmietany i ubijać.
Masa krówkowa:
Krówki roztopić ,dodać masło i śmietanę ,wymieszać ,wystudzić.
Na biszkopt smarować masę ze śmietaną ,wyłożyć warstwę ciastek i posmarować masą krówkową ,następnie warstwę ciastek i masę ze śmietany. Po wierzchu udekorować wiórkami z czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 30.11.2015 10:29
jakie fajne i pyszne ciacho
Krzysztof15 30.11.2015 06:32
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak