Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowiec z galaretką
Ciastka rozdrabniamy, dodajemy rozpuszczone masło i dokładnie mieszamy. Wykładamy na spód tortownicy o średnicy ok 22cm, pozostawiamy do zastygnięcia w chłodnym miejscu.
Galaretki cytrynowe zalewamy 1,5 szklanki wrzątku, dokładnie mieszamy i czekamy az dobrze ostygnie.
Jogurt mieszamy z cukrem pudrem, i cały czas mieszająć, wlewamy lekko tężejąca galaretkę cytrynową. Masa jogurtowa przed wyłożeniem na spód powinna być lekko ścięta. Dzielimy ją na 4 części.
Układanie ciasta:
Spód ciasteczkowy, 1/4 masy jogurtowej, zastygnmięta galaretka, 1/4 masy, galaretka, 1/4 masy, galaretka, 1/4 masy, galaretka.
Całość wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia (najlepiej na noc)