Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron domowy idealny do Rosołu i do Ramen

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 500 gram
jajko 5 szt
oliwa 50 ml
sól do smaku 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron domowy idealny do Rosołu i do Ramen

Makaron makaronowi nie równy, najlepszy swojski… ale jak go zrobić? Nic łatwiejszego! Mąka jajka i po temacie!

Wszystkie składniki zmieszaj ze sobą. Ciasto dokładnie ugnieć i odstaw na 20 minut niech odpocznie, a składniki się przegryzą.

Następnie rozwałkuj cienko ciasto, zwiń w rulon i pokrój na grubość jaką chcesz!

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 29.11.2015 20:10
Domowy najsmaczniejszy :)
Franciszek 29.11.2015 17:53
pewnie ,że nic trudnego
agnieszka214 29.11.2015 17:21
Domowy jest najlepszy
agaK. 29.11.2015 16:35
Nie ma nic lepszego do zupy od domowego makaronu.
Mniam 29.11.2015 15:27
Domowy jest rewelacyjny!
Czosnek&Chilli 29.11.2015 15:06
dokładnie, filozofii nie ma żadnej, a smak i jakość po prostu niebo w gębie
Benita 29.11.2015 14:09
na pewno pyszny
ewasylwia 29.11.2015 14:09
Nigdy jeszcze nie robiłam takiego domowego, ale widzę że to nic trudnego, a i przepis łatwy
Justi2401 29.11.2015 12:59
Domowy makaron zawsze smakuje najlepiej :)
Czosnek&Chilli 29.11.2015 12:02
zapraszam tez do obejrzenia materialu tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=KOhuwYaCzA4

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak