Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle własnej roboty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
jajko 1 szt
sól szczypta
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle własnej roboty

Przesiać mąkę, wbić jajko i po troszku dodawać wodę,
Zagnieść ciasto jak na makaron, Wałkować cienko i kroić na długie paski o szer, 1 cm.
Gotować w osolonym wrzątku, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 01.02.2012 17:44
musi być super
ZEWA 17.09.2010 20:14
nie ma to jak domowe makarony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak