Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w kapuście z makaronem tagiatelle

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 3 porcje
kapusta biała 1/4 główki
ziele angielskie 3-4 ziarna
kolendra Prymat do smaku
sól do smaku
olej 2 łyżki
cebula 1 szt
natka pietruszki
MAKARON TAGIATELLE 300 gr
bulion 1 szt
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w kapuście z makaronem tagiatelle

Żeberka przysmażyć na rumiano z obu stron, na patelnię do żeberek wlać 3/4 szkl wody, dodać pokrojoną cebulę i bulion, oraz kolendrę i ziele angielskie, przykryć i dusić na wolnym ogniu.
Kapustę poszatkować i wrzucić na chwilę do wrzątku. Odcedzić i przykryć nią żeberka, posolić posypać przyprawą do bigosu i dusić do miękkości..
Podawać z ugotowanym makaronem Tagiatelle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joasja 02.09.2010 20:56
do tej pory robiłam tylko w kapuście kiszonej, muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak