Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt orzechowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 3/4 szkl
mąka 7 dkg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki płaskie
orzechy włoskie 5 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt orzechowy

Białka ubić dodać cukier i żółtka i ubijać na sztywno. Mąkę połączyć z proszkiem i orzechami i powoli mieszając dodawać do masy jajecznej. Wylać na blachę z brzegami wyłożoną papierem. Piec 30 min w 160 st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 09.01.2014 08:40
przydatny przepis
IZABELA29 22.01.2013 08:21
orzechy nadają fajnego smaku biszkoptowi ,mielone ledwo są widoczne w cieście i nic się z nim nie dzieje.
ben-ka 22.12.2012 11:09
O! taki biszkopt musi być dobry.
Marzena40 28.02.2011 08:47
pewnie bardzo smaczny
matii6 29.01.2011 20:15
ciekawe orzechowy na pewno smaczny
alaaa 09.11.2010 11:58
na pewno się nie połamie,orzechy są mielone,,
mysza666 08.11.2010 10:45
Ciekawe czy taki biszkopt się nie połamie do rolady...jej rolada z orzechami w cieście z bitą śmietaną jako masa, na wierzchu polana czekoladą:) Już widzę to cudo i nawet czuję wyobraźnią:)
agata1722
agata1722 05.11.2010 18:48
mniam
danusia19671 23.08.2010 15:40
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak