Biszkopt orzechowy

Biszkopt orzechowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • cukier

    3/4 szkl
  • mąka

    7 dkg
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki płaskie
  • orzechy włoskie

    5 mielone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić dodać cukier i żółtka i ubijać na sztywno. Mąkę połączyć z proszkiem i orzechami i powoli mieszając dodawać do masy jajecznej. Wylać na blachę z brzegami wyłożoną papierem. Piec 30 min w 160 st

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

09.01.2014 08:40
przydatny przepis

IZABELA29

22.01.2013 08:21
orzechy nadają fajnego smaku biszkoptowi ,mielone ledwo są widoczne w cieście i nic się z nim nie dzieje.

ben-ka

22.12.2012 11:09
O! taki biszkopt musi być dobry.

Marzena40

28.02.2011 08:47
pewnie bardzo smaczny

matii6

29.01.2011 20:15
ciekawe orzechowy na pewno smaczny

alaaa

09.11.2010 11:58
na pewno się nie połamie,orzechy są mielone,,

mysza666

08.11.2010 10:45
Ciekawe czy taki biszkopt się nie połamie do rolady...jej rolada z orzechami w cieście z bitą śmietaną jako masa, na wierzchu polana czekoladą:) Już widzę to cudo i nawet czuję wyobraźnią:)

agata1722

05.11.2010 18:48
mniam

danusia19671

23.08.2010 15:40
Pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat