Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna tołpyga

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 0,5 kg (tołpyga)
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat ok 5-6 łyżek
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna tołpyga

1. Tołpygę myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Dokładnie nacieramy przyprawą do ryb i odstawiamy na 10 min.

2 Bułkę tartą mieszamy z ostrą papryką. Rybę maczamy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy na rumiano po ok 5 minut z każdej strony. Po usmażeniu odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 30.12.2015 13:15
Uwielbiam rybki, pysznie przyrządzona!
Ela15 07.12.2015 12:02
wyśmienita ryba
Babeczka35 28.11.2015 18:21
Pyszna rybka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak