Paluszki bieszczadzkie

Paluszki bieszczadzkie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki gotowane

    1 kg
  • mąka pszenna

    8 łyżek
  • mąka ziemniaczana

    4 łyżek
  • jaja

    4 sztuk
  • Kucharek - uniwersalna

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać wszystkie składniki-doprawić solą i pieprzem.Przygotować farsz jak na mielone lub poddusić pieczarki i nadziewać paluszki .Obsmażać na tłuszczu z jednej i drugiej strony.Przygotować sos według swojego uznania(najlepszy pieczarkowy).Podajemy paluszki polane sosem.... Smacznego!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat