Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowa zebra

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
woda letnia 1/2 szklanki
sok bananowy 1/2 szklanki (temp. pokojowa)
olej 1 szklanka
cukier 2 szklanka
mąka tortowa 3 szklanki
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowa zebra

Kroki postępowania

1
1. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 1 - Bananowa zebra foto
2
2. Dodajemy przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, sok bananowy i wodę. Mieszamy. Dodajemy olej i całość dokładnie miksujemy na gładką masę.
Krok 2 - Bananowa zebra foto
3
3. Odlewamy 1/3 ciasta i dodajemy do niej kakao, dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Bananowa zebra foto
4
4. Wylewamy na środek wysmarowanego tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 30 cm na zmianę 3 łyżki masy jasnej, 2 ciemnej (cały czas w to samo miejsce). Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka).
Krok 4 - Bananowa zebra foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 13.03.2016 19:42
wyśmienite ciasto
irenka 28.11.2015 19:46
pyszne ciacho
jagoda5913 28.11.2015 00:30
dobry przepis
joannaa24 27.11.2015 18:52
Fajne ciasto
Magda60 27.11.2015 15:42
ciasto rewelacja
mileneczka5 27.11.2015 15:21
to musi byc pyszne!
misia123410 27.11.2015 14:26
smaczne bardzo musi być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak