Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebule zapiekane z serem feta

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 800 g
ziemniaki 500 g (pokrojone na plasterki)
bulion warzywny 125 ml
tymianek 1/2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
ser feta 250 g
płatki migdałowe 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Cebule zapiekane z serem feta

Cebule obrałem, większe pokroiłem na ćwiartki, małe na połówki. Lekko rozsunąłem warstwy cebuli. Ziemniaki opłukałem, ułożyłem je w naczyniu żaroodpornym na przemian z cebulą. Zalałem bulionem, skropiłem oliwą i posypałem tymiankiem. Przykryłem folią aluminiową, zapiekałem w temperaturze 220 stopni C.. Gdy warzywa były miękkie, zmniejszyłem temperaturę do 180 stopni C. , zdjąłem folię, posypałem pokruszoną fetą oraz płatkami migdałów. Piekłem 15 minut, aż migdały się zrumieniły. Podałem z oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 27.11.2015 18:07
pyszota :)
ilka01 27.11.2015 10:46
super przepis :)
Benita 27.11.2015 08:58
fajna propozycja
Mniam 27.11.2015 08:44
Ciekawy przepis, prosty i smaczny :)
Ola1984 27.11.2015 07:38
Bardzo fajny pomysł na pospolitą cebulę :)
olkaaa 27.11.2015 07:30
fajny pomysł
Franciszek 27.11.2015 00:55
dobre danie
agaK. 27.11.2015 00:05
Trzeba bardzo lubić cebule, chociaż są zdrowe i smażone albo pieczone bardzo pyszne.
Ewa Wojtaszko 26.11.2015 23:21
świetny pomysł !
Łukasz15 26.11.2015 23:07
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak