Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z krewetek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki z pancerzykami 1/2 kg
włoszczyzna 1 pęczek
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
białe wino 250 ml
przecier pomidorowy 2 łyżki
kremówka 250 ml
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z krewetek

Krewetki obrać, ale nie płukać. Puste pancerzyki gotować przez 5 minut w 1/2 l wody. Wywar przecedzić. Wywar zamrozić. Warzywa pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Dodać mąkę i chwilę zasmażać. Wywar rozmrozić i dodać wino. Gotować przez 10 minut. Przecedzić jeszcze raz i ponownie zagotować. Dodać resztę składników, doprawić do smaku. Dodać mięso z krewetek. Mięso podgrzać w zupie ale nie gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 29.12.2011 12:45
jeszcze nie robiłam ale na pewno zrobię bo smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak