Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser feta w zalewie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser feta 1 opakowanie
cebulka marynowana 12
papryczka chili 2
oliwki zielone
oregano świeże
tymianek świeży
rozmaryn świeży
Pieprz czarny mielony Prymat
olej 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ser feta w zalewie

Fete kroimy w kostkę. Papryczkę chili kroimy na plasterki. W pudełeczko najlepiej w takim do przechowywania żywności układamy pokrojona fetę, papryczkę, wrzucamy marynowane cebulki i oliwki. Do tego dorzucamy kilka gałązek świeżego tymianku, rozmarynu i oregano i kilka ziaren pieprzu. Całość zalewamy olejem tak, aby wszystko przykrył. Odstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 29.11.2015 23:22
pysznie u Ciebie
misia123410 26.11.2015 17:14
ciekawie wyglada
Stenka 26.11.2015 15:39
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak