Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z łopatki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 600 g
cebula
przyprawy
olej
pestki słonecznika
pestki dyni

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z łopatki

Łopatkę myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawami takimi jak: sól, pieprz, czosnek, słodka papryka. Następnie mięso obsmażamy w garnku z każdej strony, dorzucamy pokrojoną w drobną kosteczkę cebule i smażymy jeszcze chwilę. Następnie podlewamy wodą dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i dusimy aż mięso będzie miękkie. Na koniec wyciągamy mięso a powstały sos zagęszczamy wodą z mąką. Pestki słonecznika i dyni prażymy na suchej patelni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak