Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy z cynamonem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8 sztuk
cukier puder 250 g
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
cukier trzcinowy 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy z cynamonem

Białka wymieszać z cukrem pudrem i cukrem trzcinowym.
Mikserem ubijać na najwyższych obrotach przez okolo 10 min.
Masa powinna być sztywna. Na koniec dodać cynamon.
Masę nakładać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Należy zachować kilkucentymetrowe odstępy.
Bezy suszyć przez 1,5 do 2 godzin w piekarniku nagrzanym do 110st.
Gotowe. Wychodzi średnio 25 większych bez. Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 03.10.2013 09:23
Pyszniutkie
RenataZ-et 04.09.2012 19:52
Rewelacja!
wojr63 12.05.2012 22:22
bardzo ładne
Wafelek2601 23.12.2011 11:01
ciekawe
Barbara55 11.11.2011 17:54
bardzo lubię bezy
kielcok1 04.10.2011 16:20
super
Marysia 02.08.2011 15:53
fajne
Marybeth
Marybeth 22.07.2011 08:45
Smakowicie wyglądają :)
Sarenka 04.07.2011 22:58
Ooo! Ciekawe polaczenie.
rakow2
rakow2 30.03.2011 16:37
lubię bezy
Ela20 14.11.2010 16:53
super!
IZABELA29 25.09.2010 10:26
smaczne muszę kiedyś wypróbowac
Krzysztof42 03.09.2010 18:02
takie bezy dobra rzecz
Kate131 29.08.2010 07:55
super
IlonaAlbertos 08.06.2010 14:37
Ciekawa odmiana dla tradycyjnych bez. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak