Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sok z pigwy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1kg
cukier 1kg

Przepis i sposób przygotowania na: sok z pigwy


Pigwę umyć, rozkroić na pół, a potem na ćwiartki (tak najlepiej usuwa się pestki).
Wydrążone z pestek owoce kroić na cienkie plasterki i wkładać do wyparzonych słoików.
W każdym słoiku warstwę pigwy ubić i ucisnąć, a potem przysypywać cukrem (na słoik będzie to 4-5 warstw cukru).
Słoiki odstawić w chłodne miejsce na 4-5 dni. Każdego dnia przysypywać na wierzchu warstwę cukru.
Słoiki zakręcić i wstawić do lodówki. Świetne do herbaty lub z wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 25.11.2015 12:51
Przydałoby się mieć taki sok, aromatyczny i dobry na przeziębienia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak