Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wieprzowa w kurkowym sosie

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurek 40 dag
polędwica wieprzowa 1
Ramy cremefine do gotowania 80 ml
olej słonecznikowy do smażenia
bulion drobiowy 1 z wołowiną

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wieprzowa w kurkowym sosie

Mięso oczyścić, umyć , osuszyć i pokroić na plastry. W naczyniu wymieszać 3 łyżki oleju, po pół łyżeczki soli, pieprzu i papryki oraz 2 łyżeczki przyprawy do wieprzowiny. Dodać plastry polędwicy, wymieszać i odstawić na godzinę.

Grzyby obrać, umyć i osuszyć. Większe można przekroić na połowę. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki.

Plastry polędwicy podsmażyć, dodać cebulę, grzyby, podlać delikatnie wodą i dusić pod przykryciem około 15 minut. Dodać pokruszoną kostkę bulionową i liście laurowe. Ponownie dusić, aż mięso będzie miękkie. Zabielić śmietaną i podawać z ziemniaczkami. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 13.10.2012 19:10
mmm aż ślinka cieknie
elzbietar64 14.04.2012 22:39
super a najlepszy ten sos kurkowy
rosik93 03.03.2012 23:19
super
pacpaw 04.09.2011 18:59
cudowne! robiłem podobnie tylko sos kurkowy miałem na bazie śmietany
Kate131 07.02.2011 06:55
świetny pzrepis
kasiurek 26.10.2010 15:10
wspaniałe danie mniam!
Mati13 21.10.2010 17:19
pyszna:)
cichor 21.08.2010 22:30
mniam mniam
Misiek1 20.08.2010 19:14
Grzyby leśne.... Same smakowitości..
Gosia40 19.08.2010 17:18
Super przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak