galaretka z drobiu inaczej

galaretka z drobiu inaczej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duża pierś z kurczaka

    1 kg
  • żelantyna

    1 opakowanie
  • majonez

    1/2 słoika
  • przyprawa curry

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka ugotować w osolonej wodzie.Wyjąć z wywaru ,kiedy ostygnie pokroić na drobne wiórki.
Układać na głębokim półmisku porcje /około dwóch łyżek na porcję/.Majonez wymieszać z przyprawą carry .Przygotować galaretę na pozostałym wywarze , według przepisu na opakowaniu,przestudzić.Przybrać każdą porcję na półmisku winogronem ,połówkami orzecha i majomezem z carry.Zalać ostrożnie przestudzoną galaretką ,wsawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa111

25.01.2011 12:02
bardzo ciekawy przepis na galaretę

MAŁGORZATA108

19.08.2010 19:38
Chociaż nie przepadam za galaretkami, ten przepis wypróbuję.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat