Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z drobiu inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

duża pierś z kurczaka 1 kg
żelantyna 1 opakowanie
majonez 1/2 słoika
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z drobiu inaczej

Pierś z kurczaka ugotować w osolonej wodzie.Wyjąć z wywaru ,kiedy ostygnie pokroić na drobne wiórki.
Układać na głębokim półmisku porcje /około dwóch łyżek na porcję/.Majonez wymieszać z przyprawą carry .Przygotować galaretę na pozostałym wywarze , według przepisu na opakowaniu,przestudzić.Przybrać każdą porcję na półmisku winogronem ,połówkami orzecha i majomezem z carry.Zalać ostrożnie przestudzoną galaretką ,wsawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 25.01.2011 12:02
bardzo ciekawy przepis na galaretę
MAŁGORZATA108 19.08.2010 19:38
Chociaż nie przepadam za galaretkami, ten przepis wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak