Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna, rozgrzewająca zupa z warzywami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 3 szt
włoszczyzna 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 7 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
cebula biała 1 szt
kalafior 0,5 szt
marchewki 5 szt
seler 2 szt
ogórki kiszone 50 g
ziemniaki ugotowane 8 szt
Kminek mielony Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
woda zimna 4 l
Kucharek przyprawa uniwersalna 2-3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna, rozgrzewająca zupa z warzywami

Kroki postępowania

1
Kurczaka myjemy i zalewamy zimną wodą. Gotujemy na wolnym ogniu od czasu do czasu zbierając szumowinę. Proces powinien zająć około 1 godziny.
Krok 1 - Jesienna, rozgrzewająca zupa  z warzywami foto
2
W między czasie obieramy włoszczyznę. Marchewki, seler, pietruszkę, por i obraną cebulę wrzucamy do garnka. Dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Dodajemy przyprawę kucharek i mieszamy. Cały proces gotowania powinien trwać około 3-4 godzin.
Krok 2 - Jesienna, rozgrzewająca zupa  z warzywami foto
3
Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki kroimy w kosteczkę.
Krok 3 - Jesienna, rozgrzewająca zupa  z warzywami foto
4
Ugotowane marchewki kroimy w kosteczkę i wrzucamy razem z ziemniakami do zupy.
Krok 4 - Jesienna, rozgrzewająca zupa  z warzywami foto
5
Z umytego kalafiora wycinamy różyczki i wrzucamy do zupy.
Krok 5 - Jesienna, rozgrzewająca zupa  z warzywami foto
6
Doprawiamy zupę kminkiem oraz świeżym, zmielonym czarnym pieprzem. Gotujemy aż kalafior zrobi się miękki.
Krok 6 - Jesienna, rozgrzewająca zupa  z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 24.11.2015 21:28
pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak