Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt.
ser biały 1 kostka
cebula 1 szt.
przecier pomidorowy 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli

Z makreli ściągnąć skórę i dokładnie wyjąć wszystkie ości. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Do miski przełożyć mięso z makreli, dodać cebulę, ser biały, przecier, paprykę słodką, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać widelcem. Gdy pasta będzie zbyt sucha można dodać jeszcze trochę przecieru lub śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 24.11.2015 21:28
smaczna pasta
Renata9 24.11.2015 21:22
Nigdy nie robiłam makreli z serem białym, cały czas się zastanawiam jak smakuję. Ale chyba jednak muszę się skusić, bo już widziałam kilka tutaj zamieszczonych przepisów.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak