Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z parmezanem i oliwą truflową

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa truflowa 70 f
parmezan 100 g
pomidorki koktajlowe 500 g
kapary całe Smak 20 g
ser plaśniowy 30 g
sałata lodowa 1 szt
Mieszanka sałat Toscana mix Eisberg 1 opakownie
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
sól do smaku 2 szczypty
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z parmezanem i oliwą truflową

Kroki postępowania

1
Umyte i wysuszone pomidory koktajlowe kroimy w ćwiartki.
Krok 1 - Sałatka z parmezanem i oliwą truflową foto
2
Parmezan świeży kroimy w kosteczkę.
Krok 2 - Sałatka z parmezanem i oliwą truflową foto
3
Sałatę lodową kroimy w pióra i dodajemy do mixu sałat.
Krok 3 - Sałatka z parmezanem i oliwą truflową foto
4
Kapary odcedzamy z zalewy i lekko przyciskamy ręcznikiem papierowym aby zabrać nadmiar zalewy.
Krok 4 - Sałatka z parmezanem i oliwą truflową foto
5
Ser pleśniowy kroimy w kosteczkę.
Krok 5 - Sałatka z parmezanem i oliwą truflową foto
6
Do sałat dodajemy pomidory, ser parmezan i pleśniowy. Dolewamy oliwy truflowej i doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Całość ponownie mieszamy.
Krok 6 - Sałatka z parmezanem i oliwą truflową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 24.11.2015 21:05
Pyszna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak