Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1 kg
rosół 1/2 szklanki
ser żółty 1/2 szklanki/starty
masło 5 dag
cukier 1 łyżka
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z serem

Wykonanie:
Brukselkę dokładnie oczyścić z zwiędłych listków, dokładnie opłukać i ugotować z cukrem do miękkości, następnie odcedzić. Żaroodporne naczynie posmarować tłuszczem, ułożyć brukselkę, polać rosołem, posypać serem i oprószyć gałką muszkatołowa. Na wierzch położyć wiórki masła, włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec do zrumienienia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 31.12.2015 10:02
smaczny pomysł
Renataj 24.11.2015 22:45
Takie proste a z pewnością bardzo smaczne - uwielbiam brukselkę w każdej postaci, dlatego z chęcią wypróbuję:)
w mojej kuchni 24.11.2015 20:38
lubię brukselki w różnych smakach
misia123410 24.11.2015 20:07
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak