Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka "shoarma"

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 400 g
bułki 3
jajko 3
przyprawa do gyrosa
sos czosnkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka "shoarma"

Wieprzowinę (w moim przypadku był to karczek) kroimy w paseczki i przyprawiamy dosyć dużo przyprawą do shoarmy. Tak przyprawione mięsko smażymy na złoty kolor.
Z bułki odkrawamy górę i wyjmujemy środek, do środka wbijamy jajko i posypujemy solą i pieprzem. Tak przygotowaną bułkę owijamy w sreberko i pieczemy w piekarniku aż białko się zetnie. Wyciągamy na bułce układamy kawałki mięsa, polewamy sosem czosnkowym i przykrywamy górą bułki. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 25.11.2015 19:16
Smaczne na pewno.
MAR3STA 25.11.2015 16:25
pożywna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak