Leczo

Leczo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    500 g
  • papryka żółta

    500 g
  • kiełbasa śląska

    4 szt
  • cebula

    2 szt
  • pomidory

    4 szt
  • pieczarki

    300 g
  • koncentart pomidorowy mały

    1 słoiczek
  • woda

    1 szk
  • oliwa

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
Paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić w paski.
Kiełbasę pokroić w plasterki.
Pieczarki oczyścić i pokroić również w plasterki.
Pomidory sparzyć, o9brać ze skórki i pokroić w grubą kostkę.
Do garnka wlać oliwę, rozgrzać i wrzucić cebulę.
Chwilę smażyć do zrumienienia, dodać paprykę i dalej smażyć mieszając od czasu do czasu.
Podlać wodą.
Następnie dodać pieczarki i jeszcze dusić.
Po około 5 minutach dodać pokrojone pomidory i koncentrat.
Wszystko wymieszać tak aby koncentrat się połączył z pozostałymi składnikami.
Na koniec dodać kiełbasę, przyprawić do smaku i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ElizaT

28.02.2013 10:24
bardzo lubię leczo

cukiereczek

10.04.2012 06:38
mniam

banditka

06.10.2011 09:48
mniam

evita0007

17.07.2011 10:52
Oj wspaniałe leczo Ewciu,ja też czasem dodaję troszke koncentratu :-)

eli_555

05.10.2010 23:03
pycha

ZEWA

21.08.2010 18:29
Też do leczo daję więcej pomidorów, ale akurat jak je gotowałam to miałam za mało. Stąd więcej koncentratu.

Agnieszka_B

19.08.2010 16:39
Robię podobnie tylko rzadko używam koncentratu pomidorowego, a częściej pomidorów. Pychota:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat