Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w panierce z brokułu

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 500 g
brokuł 1 szt
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 szt
olej do smażenia
sól i pieprz

Porada

Zamiast całego brokuła, możemy użyć sam "głąb", który często jest wyrzucany. Pamiętajcie, w kuchni nic się nie marnuje. To jest naszą zasadą.

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w panierce z brokułu

Filety z dorsza kroimy na pożądane przez nas kawałki, oprószamy solą, pieprzem i obtaczamy w mące.
Surowy brokuł ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy jajka, bułkę tartą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na bułce tartej robimy placki z przygotowanej masy, układamy filety, przykrywamy plackami masy i obtaczamy w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andrzej132 24.11.2015 08:28
fajny pomysł :)
olkaaa 24.11.2015 07:27
ciekawy pomysł
Krzysztof15 24.11.2015 06:20
palce lizac
jagoda5913 24.11.2015 00:26
smaczne danie
monikaT83 23.11.2015 22:39
Super smaczny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak