Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Egzotyczny półmisek śledzia

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe z żurawiną i brzoskwinią 1 opakowanie 300 g
żurawina suszona do smaku
mango pół
jarmuż kilka listków
pestki dyni mała garstka
kukurydza w puszce mała garstka
granat kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Egzotyczny półmisek śledzia

Jarmuż umyj ,odetnij stwardniałe części. Zalej wrzątkiem i pozostaw w wodzie na 4 minuty. Następnie odcedz na sitku i wysusz naściereczce kuchennej, odstaw.
Filety śledziowe przenieś na półmisek.
Mango obierz i pokrój w plastry.
Dodaj kilka na półmisek.
Posyp pestkami dyni, suszoną żurawiną dodatkowo.
Dodaj jarmużu i ziaren granatu oraz kukurydzę.
Danie gotowe.
Niezwykle pyszne, świeże i tropikalne.
Warto spróbować tej wersji i zaskoczyć bliskich inną wersją tak popularnego u nas śledzika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 24.11.2015 20:51
Ciekawa propozycja
Jadwiga/Jaga85 24.11.2015 18:18
Kolorowo i zdrowo!
Benita 24.11.2015 12:26
świetna kompozycja kolorystyczna
agaK. 24.11.2015 11:12
Mi się święta przypomniały:) Jakoś w mojej głowie śledź= wigilia:) Ale pomysł fajny.
Madzai 24.11.2015 10:29
Bardzo apetyczne :)
monikaT83 24.11.2015 10:26
Przepięknie wygląda!
ilka01 24.11.2015 10:24
wygląda apetycznie
gosia56 24.11.2015 09:59
Super sledzie;) to ulubionedanie robię też rózne wersje;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak