Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonez własnej roboty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółka 3 szt
olej 1/2 l
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
śmietana 18 proc 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Majonez własnej roboty

Żółtka sparzyć wrzątkiem aby uniknąć tak groźnej choroby jak salmonella i oddzielić od białek wbić do miseczki utrzeć na jednolitą masę.
Następnie dodawać stopniowo śmietanę i olej ciągle mieszając aby nie powstały grudki albo by się nie zważyło
Na koniec dodać sól i pieprz do smaku. Schłodzić w lodówce przed wykorzystaniem do sałatek , bądź innych potraw Wedle mnie taki majonez najlepiej smakuje w sałatce jarzynowej

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak