Komosa ryżowa z brokułem, czosnkiem i prażonym sezamem

Komosa ryżowa z brokułem, czosnkiem i prażonym sezamem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • komosa ryżowa-ugotowana

    2 szklanki
  • brokuł

    1 mały
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól himalajska różowa

    do smaku
  • olej kokosowy

    2 łyżki
  • bazylia

    kilka listków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw ugotuj komosę ryżową.
Brokuła podziel na małe różyczki, odetnij stwardniałe części. Czosnek posiekaj w plasterki.
Na patelnię wlej trochę wody i włóż różyczki brokuła. Woda nie powinna przykrywać brokuła.
Od momentu zawrzenia gotuj różyczki do 4 minut. To ważne.
Pod koniec gotowania, kiedy woda praktycznie wyparuje dodaj olej kokosowy , czosnek i dosmacz solą.
Dodaj ugotowanej komosy ryżowej i wymieszaj wszystko dokładnie.
Posyp uprażonym na suchej patelni sezamem.
Podawaj ciepłe udekorowane listkami bazylii.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dollce

14.01.2016 14:56
fajna propozycja

RenataZ-et

24.11.2015 14:04
rewelacyjne danie

joannaa24

24.11.2015 12:35
Bardzo fajne danie

ilka01

24.11.2015 10:24
super przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat