Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Komosa ryżowa z brokułem, czosnkiem i prażonym sezamem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

komosa ryżowa-ugotowana 2 szklanki
brokuł 1 mały
czosnek 2 ząbki
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat do smaku
olej kokosowy 2 łyżki
bazylia kilka listków

Przepis i sposób przygotowania na: Komosa ryżowa z brokułem, czosnkiem i prażonym sezamem

Najpierw ugotuj komosę ryżową.
Brokuła podziel na małe różyczki, odetnij stwardniałe części. Czosnek posiekaj w plasterki.
Na patelnię wlej trochę wody i włóż różyczki brokuła. Woda nie powinna przykrywać brokuła.
Od momentu zawrzenia gotuj różyczki do 4 minut. To ważne.
Pod koniec gotowania, kiedy woda praktycznie wyparuje dodaj olej kokosowy , czosnek i dosmacz solą.
Dodaj ugotowanej komosy ryżowej i wymieszaj wszystko dokładnie.
Posyp uprażonym na suchej patelni sezamem.
Podawaj ciepłe udekorowane listkami bazylii.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 14.01.2016 14:56
fajna propozycja
RenataZ-et 24.11.2015 14:04
rewelacyjne danie
joannaa24 24.11.2015 12:35
Bardzo fajne danie
ilka01 24.11.2015 10:24
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak