Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawa chińska z papryką

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 30 dkg
cebula dymka ze szczypiorkiem 1/3 szklanki
imbir 1 łyżeczka
cukier 1/2 łyżeczki
olej 1/2 szklanki
mąka ziemniaczna 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
wódka 1 łyżka
papryka czerwona 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawa chińska z papryką

Zamrożone mięso pokroić w drobne paseczki. Zrobić marynatę z mąki ziemniaczanej, wódki i 1 łyżki oleju. Do marynaty włożyć mięso na 2 godziny. % łyżeczek oleju rozgrzać i usmażyć mięso co chwilę je mieszając. Następnie należy wyjąć mięso, wlać pozostały olej i na małym ogniu smażyć 2 minuty dymkę i imbir ciągle mieszając.Następnie wsypać paprykę, sól i cukier, smażyć 3 minuty i dodać mięso chwilę jeszcze wszystko smażąc. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak