Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z porów z serkiem topionym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 2 szt (niezbyt duże)
bulion warzywny 1 litr
serek topiony 200 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
kasza jęczmienna 1/3 szklanki
oliwa czosnkowa 2 łyżki
masło 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z porów z serkiem topionym

Pory kroimy na talarki i podsmażamy na oliwie z masłem. Zalewamy bulionem, dodajemy kaszę i serki, po czym gotujemy, co jakiś czas mieszając, około 10-15 minut. Dodajemy przyprawy: po sporej szczypcie chili oraz pieprzu, trochę soli i małą szczyptę gałki muszkatołowej. Chili można zastąpić kilkoma kroplami tabasco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 22.11.2015 11:47
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak