Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kasza grzybami i miesem drobiowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 70 dag
jajko 1 sztuka
olej 1 łyżka
sól

farsz

kasza gryczana 15 dag
udka kurczaka 3 sztuki
cebula 1 sztuka
grzyby suszone 5 dag
Bulion grzybowy wywar , 1 szklanka
jajko 1sztuka
pieprz
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
majeranek 1\2 łyzeczki
masło 2 łyzeczki
oliwa
słonina 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kasza grzybami i miesem drobiowym

1 Kaszę lekko sole i gotuję w wywarze grzybowym do miękkości. Grzyby chwile mocze a następnie gotuję aż będa miękkie, mielę. Udka gotuje , obieram z kości , mielę. Cebule kroje bardzo drobno , podsmażam .Składniki na farsz mieszam i przyprawiam.

2. Z podanych składników na ciasto zagniatam elastyczne ciasto, wałkuje i wykrawam kółka , nakładam farsz , zlepiam.

3.Pierogi wrzucam partiami na gotującą, osoloną wodę z dodatkiem oleju . Gotuję minutę od wypłynięcia. Okraszam stopiona słoniną , smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mileneczka5 22.11.2015 12:42
serdecznie polecam:)
Damiano
Damiano 22.11.2015 12:19
smaczne pierogi
Wacław 22.11.2015 12:19
tez bym zjadł ;-)
Aleksandra/Olcia 22.11.2015 10:53
ale bym zjadła
Ewelina1991 22.11.2015 09:48
smaczne pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak